Nu de warme zomerdagen er weer aan zitten te komen, neemt de warmte en de zoninval in huis ook toe. Nu is dat misschien nog wel lekker, maar midden in de zomer is dat vaak toch iets te warm. Gelukkig zijn er heel erg veel verschillende soorten manieren om de zoninval in huis te verminderen. Zo heb je bijvoorbeeld Raamfolie, maar ook Raamfolie kopen helpt de zoninval tegen te gaan. En dit zijn niet de enige manieren om de zon tegen te houden, er zijn er nog veel meer. Dat is dan ook precies waar we het nu over gaan hebben. De verschillende soorten zonwering met alle voor- en nadelen van elke soort.

Ga jij voor buitenzonwering of binnenzonwering?

Er zijn twee hoofdsoorten zonwering te krijgen. Namelijk zonwering voor buiten, die bijvoorbeeld jouw tuin van de zon beschermen en zonwering die vanuit buiten de zoninval in huis tegenhouden of binnenzonwering, die vanuit binnenshuis de zonnestralen tegenhouden. Het is belangrijk om eerst te bedenken welke van deze twee je liever hebt in jouw huis. Kijk bijvoorbeeld naar de verschillende soorten die vallen onder de binnenzonwering en de buitenzonwering en waar deze voor bedoeld zijn. Als je een keuze hebt kunnen maken, kun je erover na gaan denken welke soort buitenzonwering of binnenzonwering je dan zou willen hebben. Denk ook na over je budget, want de prijzen kunnen erg uiteen lopen per soort zonwering.

Zonwerende folie voor op je ruiten

Een relatief goedkope en vaak ook een leuke optie om de zoninval in je huis te verminderen is het gebruik van folie. Deze folie plak je of laat je plakken op je ruiten, waardoor er geen licht meer naar binnen kan komen. Het leuke hieraan is dat er ook soorten zijn die nog wel wat licht binnen laten en dat licht zorgt vervolgens voor mooie stralen van kleuren. Dit is een goedkopere optie dan bijvoorbeeld het kopen van een zonnescherm en laat je huis er ook nog eens een stuk vrolijker uitzien. Een goede optie dus, als je vastzit aan een budget of wanneer je op zoek bent naar iets wat je huis er goed uit laat zien.

Zonwering vanuit buiten je huis

Een goede optie voor zonwering die zowel binnen als buiten de zon tegenhoudt is natuurlijk het zonnescherm. Deze kunnen echter wel aan de dure kant zijn voor sommige mensen. Zeker als je een zonnescherm wilt dat automatisch is en dus op elektriciteit open en dicht kan worden gedaan, zul je aardig wat geld kwijt zijn. Het voordeel is natuurlijk wel dat je voor buiten een soort parasol hebt en de zon ook niet naar binnen kan. Je vangt dus twee vliegen in één klap.

Zonnewering die je voor de ramen hangt

Naast raamfolies die het zonlicht tegenhouden vanuit binnen je huis, zijn er ook nog andere manieren waarop dat kan. Zo kun je natuurlijk ook jaloezieën aanschaffen. Deze kun je op ieder moment open en dicht doen en zorgen op zonnige dagen voor een goede wering tegen de lichtinval. Naast jaloezieën kun je ook eenvoudige en goedkope rolgordijnen gebruiken hiervoor. Eigenlijk kunnen gordijnen in het algemeen een manier zijn om je huis tegen zoninval te beschermen, maar de een werkt natuurlijk beter dan de andere.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.