Het meest voorkomende doel van mensen die geld sparen is om uitelijkeijk een auto te kopen. Het kopen van een auto zijn niet de enige kosten die je moet maken. Elke auto auto moet verplicht een autoverzekering hebben. De autoverzekering hangt af van een aantal factoren. Een autoverzekering berekenen is daarom afhankelijk van zaken als nieuwe of tweedehandsauto. De premie van een autoverzekering die mensen betalen verschilt per huishouden. Het doel van een autoverzekering is om mogelijke schade in de toekomst te dekken. Wanneer je op de weg bent weet je nooit wanneer er schade kan ontstaan aan je eigen auto of dat van een ander. Daarom is het verplicht om een autoverzekering te nemen.

Ervaring met rijden of niet?

Beginnende bestuurders betalen meer voor een autoverzekering dan ervaren bestuurders. Als je net je rijbewijs hebt gehaald en je gaat meteen de weg op, met je eigen auto, is er een grotere kans dat je schade toebrengt aan je  auto. De verzekering zal deze mogelijke kosten alvast doorberekenen in de uiteindelijke premie die je moet betalen. Verder is er een andere reden waarom beginnende bestuurders meer betalen voor een autoverzekering dan ervaren bestuurders. Ervaren bestuurders hebben de kans gekregen om jaren schadevrij te rijden. De verzekeraar beloont deze mensen als het ware door de premie lager te stellen. De verzekeraar beloont mensen die geen schade maken. Hierdoor betalen de ervaren bestuurders minder premie dan de beginnende bestuurders. 

Nieuwe auto of niet?

Verder is het belangrijk om te weten of de auto nieuw of tweedehands is. Het bouwjaar van de auto speelt een rol in de bepaling van de premie voor de autoverzekering. Voor een dure auto is het vanzelfsprekend dat de premie hoger ligt dan voor een tweedehands auto. Een dure nieuwe auto is van een grotere waarde dan de tweedehands auto. Dit houdt in dat de schade die kan worden toegebracht aan de auto ook van hogere waarde is. Bij een tweedehands auto is de waarde gezakt. De waarde van een auto zakt met de jaren mee. Wanneer je een tweedehands auto koopt betaal je minder voor je autoverzekering vanwege de lagere waarde.

Het aantal kilometers van de auto

Het aantal kilometers speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van een autoverzekering. Een auto heeft verschillende doelen voor verschillende mensen. Sommige mensen zullen kilometers per dag rijden terwijl anderen de auto één of twee keer per week gebruiken. De mensen die de auto niet vaak gebruiken, dienen ook geen hogere premie te betalen dan de mensen die de auto dagelijks gebruiken. De reden hiervoor is dat de kans op schade bij mensen die de auto dagelijks gebruiken groter is dan bij de mensen die hun auto weinig gebruiken. Als je elke dag gebruik maakt van de auto kan er makkelijker schade ontstaan waardoor de verzekering hiervoor hoger kan liggen.

De verschillende soorten verzekeringen

Ten eerste kan je de autoverzekeringen onderverdelen in twee soorten verzekeringen. Je hebt de allrisk verzekering en de WA verzekering. Het ligt aan de preferenties van een persoon wat voor soort verzekering hij of zij kiest. Bij de allrisk verzekering is de hele auto goed verzekert. Hierdoor neem je weinig risico’s als het op schade aankomt. Een allrisk verzekering is aan te raden voor mensen met nieuwe dure auto’s die veel gebruik maken dan de auto. Verder heb je een WA verzekering. De WA verzekering is lager in premie dan de allrisk verzekering. Bij de WA verzekering ben je alleen verzekerd voor de basisdingen. Het kiezen van een autoverzekering is dus een belangrijke keuze die je moet maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.