Incassobureaus kunnen geweldige partners voor je bedrijf als je een ondernemer bent. Als je al langer zaken doet, heb je waarschijnlijk te maken gehad met klanten die hun rekeningen niet willen betalen. Je kan urenlang proberen om hen te bellen en om ze te laten betalen, maar soms lukt dat gewoon niet. In deze situatie moet je een incassobureau schakelen. Het incassobureau zal de onbetaalde schuld snel kunnen innen. Een incassobureau wordt vaak ingehuurd door bedrijven die geld uitlenen of producten of diensten verkopen. Als je te maken hebt met onbetaalde schulden, moet je een incassobureau inschakelen. Wanneer doe je dat? Lees hier verder!

Klanten beloven te betalen maar betalen niet

Sommige klanten doen een aankoop of sluiten een lening af bij jouw bedrijf en beloven te betalen. Ze betalen echter niet, ook al heb je verschillende aanmaningen gestuurd. Misschien vind je het je plicht als ondernemer om hen meer tijd te geven om hun schuld af te betalen als ze zeggen dat ze dat zullen doen. Als dit echter meer dan eens gebeurt, zul je merken dat je geld verliest aan rentekosten, advocaatkosten en andere kosten in verband met het innen van schulden. In deze situatie moet je een incassobureau inschakelen om de betaling effectief te innen. Dit bureau kan je ook helpen met incassokosten berekenen.

De schuld is meer dan 90 dagen achterstallig

Dit is de belangrijkste factor, omdat het bepaalt of je rekening in aanmerking komt voor incasso. Incassobureaus mogen pas contact met je opnemen als je rekening meer dan 90 dagen achterstallig is. Het is jouw verantwoordelijkheid om een intentieverklaring te sturen waarin je aangeeft dat je van plan bent om de schuld binnen 30 dagen af te lossen. Als je klant meer dan 90 dagen achterstallig is op zijn rekening, maar hij reageert helemaal niet, dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Hoe langer een rekening onbetaald blijft, hoe moeilijker het wordt om de schuld te innen. De meeste schuldeisers zullen echter geen incassozaak beginnen totdat de schuld minstens zes maanden achterstallig is.

Je kunt de debiteur niet vinden

Als je de debiteur niet kunt vinden, moet je een incassobureau inschakelen. Deze bureaus hebben toegang tot databanken en kredietinformatiebureaus die mensen vinden die zich verbergen voor hun schuldeisers. De medewerkers van incassobureaus zijn opgeleid om niet-betalende klanten te vinden. Ze hebben ook veel tools en middelen deze debiteuren te vinden.

Je debiteuren beweren dat ze het geld niet verschuldigd zijn

In sommige gevallen kunnen debiteuren beweren dat ze het geld niet verschuldigd zijn of dat ze niet wil betalen omdat ze het gevoel hebben dat er te veel in rekening is gebracht of dat de kosten oneerlijk zijn. Je kunt een incassobureau inhuren om deze informatie van hen te krijgen, zodat je bedrijf kan beslissen of het al dan niet juridische stappen tegen hen zal ondernemen wegens niet-betaling van verschuldigde schulden. Een incassobureau kan je dus in verschillende situaties uit helpen. Maak er daarom ook gebruik van!

Over de auteur

Gerelateerde berichten