Stopcontacten zijn enorm belangrijk; mensen kunnen tegenwoordig niet meer electriciteit. Het is dan ook niet zo gek dat er meerdere stopcontacten in een woning worden geplaatst. Toch vergeten veel mensen aan stopcontacten te denken wanneer ze hun woning gaan verbouwen. Dit is vrij gek, want eigenlijk heeft niemand genoeg stopcontacten in hun kamer zitten. Het is dus wel goed handig om na te denken over waar je stopcontacten wilt plaatsen wanneer je binnenkort gaat verbouwen. Ook kan het handig zijn om te kijken naar welke stopcontacten je op deze plekken wilt gebruiken.

Opbouw stopcontact

Vroeger werden ze veel gebruikt, maar tegenwoordig een stuk minder: de opbouw stopcontacten. Dit is een stopcontact die geplaatst is in een soort kastje buiten de muur. In dit kastje zitten alle nodige draden en het is dus geen compacte oplossing. Hierdoor wordt het tegenwoordig dan ook een stuk minder vaak gebruikt. Wel zien we opbouw stopcontacten vaak terug in tuinen en schuren.

Inbouw stopcontact 

Een inbouw stopcontact is veel mooier en wordt tegenwoordig dus ook een stuk vaker gebruikt. Wanneer het mogelijk is om alle bedrading in de muur te doen, dan is de inbouw stopcontact de beste oplossing voor jou. Bij deze vorm van stopcontacten heb je geen uitstekend doosje aan de muur hangen.

Luxe stopcontacten

Een stopcontact gebruik je natuurlijk om stroom te krijgen. Echter zijn er tegenwoordig ook luxe stopcontacten. Zo heb je enorm veel verschillende soorten. Een van de meest trendy stopcontacten is het stopcontact met USB. Deze stopcontacten hebben een USB-poort erin zitten waardoor het mogelijk wordt om je telefoon direct uit de muur op te laden. Benieuwd naar alle soorten stopcontacten? Neem dan een kijkje bij Schneider Electric.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.