Miniprojecten voor AmersfoortBreed na workshop Service Design

Het ontwikkelen van nieuwe diensten over breedband is de kern van het programma AmersfoortBreed. Door diep in de huid van de gebruiker te kruipen ontstaan nieuwe en vaak niet vermoede inzichten. Deze leiden vaak tot goede en gebruiksvriendelijke eindproducten. Dit proces, Service Design, is toegepast op zes nieuwe diensten voor drie van de partners; Archief Eemland, Beweging 3.0 en Scholen in de Kunst. Tijdens Salon aan de Eem op 23, 24 en 25 juni was er een voorproefje. Bekijk de miniprojecten van:

Service Design
In het project Service Innovatie Amersfoort is een multidisciplinair team van creatieven, ict-ers en de drie partners samen ideeën voor toepassingen over Breedband gaan genereren en uitwerken op basis van het principe van het -vraaggestuurde- Diensten Innovatie.

Op 5 april was er een enthousiasmeersessie op de Inspiratieboot. Meer dan 60 deelnemers leerden elkaar kennen en hoorden voor de eerste keer over Service Design en Business Model Innovation. Een selectie van de groep, bestaande uit 24 deelnemers, kreeg op 29 april een training in Service Design Innovation.

Miniprojecten
Een geselecteerde groep van 6 x 3 ondernemers kwam in mei bij elkaar. Zij bedachten zes gebruiksvriendelijke toepassingen voor de partners Beweging 3.0, Archief Eemland en Scholen in de Kunst. Ieder miniproject wordt door een groepje uitgewerkt in een prototype. Tijdens Salon aan de Eem, op 23, 24 en 25 juni, is de eerste presentatie van de plannen. Kom ook kijken in het Oliemolenkwartier, de presentatie is donderdag en vrijdag vanaf 13.00 uur in het paviljoen (Eemlaan 750).