Een mooie zomer met de nieuwe uitagenda

Sinds kort is de nieuwe uitagenda op www.tijdvooramersfoort.nl live. U vindt er alles wat er te doen is op het gebied van toerisme, recreatie en cultuur in de regio Amersfoort. Voor het eerst op één plek bij elkaar.

Natuurlijk ziet de uitagenda er goed uit. Frisse kleuren, veel beeldmateriaal en een duidelijke navigatie maken het voor de bezoeker aantrekkelijk om er rond te kijken. De informatie die erin staat komt van verschillende afzenders, zoals theaters, evenementenorganisators, de bibliotheek en anderen. De website haalt ook informatie binnen van andere sites en geeft zo een heel compleet beeld van alles wat er in de regio Amersfoort te doen is.

Social media
Het is heel eenvoudig één of meerdere items te delen met je contacten op social media. Zo kun je je vrienden bijvoorbeeld vragen of ze met je meegaan naar een concert of een film. De site is op deze manier onderdeel van de manier waarop velen zich op internet gedragen: het delen van informatie en ervaringen.

What’s next?
De manier waarop de nieuwe uitagenda in elkaar zit, biedt mogelijkheden voor nog veel meer. Zo is er dit najaar een open data challenge; de gegevens achter de website zijn open data, dus daarmee kunnen creatieve ondernemers of ICT’ers vernieuwende concepten bedenken. Denk aan het ontwikkelen van een leuke mobiele app. Verder leent de site zich ervoor om evenementen live uit te zenden met een mobiele televisiestudio. Omgekeerd kan deze site input zijn voor het themakanaal www.cultuur033.nl. Kortom: ‘you ain’t seen nothing yet!’

Feedback is welkom!
De uitagenda is weliswaar live, maar nog lang niet perfect. Dit is een ‘soft launch’. Feedback is meer dan welkom, dus laat weten wat u ervan vindt op citymarketing@amersfoort.nl