Mediamensen van Amersfoort ontmoeten elkaar

Versterken van je netwerk, ontdekken waar kansen en mogelijkheden liggen voor samenwerking en innovatie als het gaat om media in Amersfoort. Dat stond centraal tijdens de bijeenkomst #033media ‘verbinding in de praktijk’ op 18 juni. Velen die actief zijn op mediagebied waren er: van de makers van WijkTV en omroep EVA tot de regiecaravan van Per Expressie.

Wethouders Van den Berg (mediabeleid) en Van ’t Erve (Amersfoort 2.0) trapten af. Van den Berg: “Ik vind het fantastisch om de diversiteit aan samenwerking hier te zien. Zo komt media-innovatie pas echt goed van de grond.” Op de informatiemarkt konden bezoekers zich laten informeren over de samenwerking van allerlei partijen, zoals de gloednieuwe Uitagenda, de online muziekles, het live uitzenden van evenementen en de online stadskaart Amersfoortopdekaart.nl.

Eerste lokale mediahub gelanceerd
AmersfoortBreed heeft tijdens de bijeenkomst de eerste lokale ‘mediahub’ van Nederland gelanceerd. Met het nieuwe platform AmersfoortBreedTV kan iedereen content, zoals filmpjes en foto’s, aanbieden en verspreiden via verschillende media; van tv-kanaal, sociale media tot de smartphone. Voor redacties van wijk- en dorpszenders wordt het programmeren van hun eigen tv-kanaal en het vullen van hun website zeer eenvoudig. Ook biedt het platform de mogelijkheid om content op specifieke thema’s bij elkaar te brengen en te verspreiden. Zo is onlangs Cultuur033 van start gegaan. Gemeente Amersfoort wil het platform via AmersfoortBreed openstellen. Sebastiaan van ´t Erve, wethouder Amersfoort 2.0: “Dan wordt het echt een lokale ‘mediahub’. Iedereen kan meedoen; ook bewoners, bedrijven, instellingen en de lokale omroep kunnen content plaatsen”.

Tweets
@HWvTilburg “Ik ben zo druk met netwerken voor @Archief_Eemland en http://www.amersfoortopdekaart.nl dat ik amper tijd heb om te twitteren! #033media” (Henk van Tilburg, Archief Eemland)
@atariverdi “Mooie bijeenkomst gehad over media Afoort&omg. Samenwerking tussen partijen biedt als enige nieuwe kansen & een mooi toekomst voor #033media” (Arya Tariverdi, Mediagroep E.V.A.)
@bibliothecarin “afspraak gemaakt met Vathorst-tv om binnenkort opnames in de bieb te maken van kinderen met vakantieboekentips. #033media” (Karin Horst, Bibliotheken Eemland)
@SvtE “De voortrekkers van #033media! De pioniers en de knokkers. De zoekers en de ontdekkers samen aan de slag!” (wethouder Sebastiaan van ’t Erve)